Co-preşedintele USR PLUS Iaşi, deputatul Monica Berescu, a declarat, joi, că edilul Mihai Chirica ar trebui să renunţa la calitatea de primar şi să nu mai ducă în ridicol reputaţia Iaşiului, în condiţiile în care edilul este implicat în trei dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Monica Berescu susţine că impactul celor trei dosare în care este implicat Mihai Chirica este unul major pentru Iaşi şi că soluţia ar fi ca edilul să renunţe la funcţia de primar.

"Avem de-a face cu al treilea dosar penal în care planează o suspiciune asupra primarului Iaşiului. Impactul negativ asupra oraşului este unul major. Cred cu tărie în prezumţia de nevinovăţie, însă în momentul în care îţi asumi o funcţie publică şi eşti primarul celui de-al doilea oraş din ţară trebuie să fii conştient că dosarele care te vizează personal au repercusiuni nu numai asupra ta, ci şi asupra comunităţii pe care o conduci. În aceste condiţii tot ce poate face Mihai Chirica este să renunţe la calitatea de primar şi să nu mai ducă în ridicol reputaţia capitalei Moldovei şi a locuitorilor săi”, a afirmat co-preşedintele USR PLUS Iaşi, Monica Berescu.

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Primăria Iaşi, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, din cursul anului 2019.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a declarat că procurorii DNA au venit să ridice unele documente din Primărie, el susţinând că ancheta ar viza modul în care s-a făcut un schimb de teren lângă cimitirul Eternitatea.

La Primăria Iaşi au mai avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.