Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a adresat joi, un mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, cea mai importantă sărbătoare naţională a poporului ucrainean, în care afirmă că aceştia continuă să lupte neînfricaţi pentru independenţa lor iar preşedintele Putin a crezut că le-o poate lua, dar nu a reuşit. ”Puteţi conta pe noi să vă fim alături atât cât este necesar”, a mai spus Geoană, precizând că este mândru de sprijinul pe care aliaţii NATO îl oferă Ucrainei, miliarde de dolari reprezentând echipament militar modern, combustibil şi provizii medicale şi multe altele, precum asistenţă financiară şi umanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi sărbătoriţi Ziua Independenţei! Şi continuaţi să luptaţi neînfricaţi pentru independenţa voastră. Preşedintele Putin a crezut că v-o poate lua, dar nu a reuşit. Leadershipul ucrainean, forţele militare şi tot poporul ucrainean aţi demonstrat o determinare extraordinară, rezilienţă şi curaj, în fiecare zi. Aţi inspirat întreaga lume, pe mine şi pe toţi colegii din NATO. Aici, la NATO, aliaţii sunt alături de voi în această luptă pentru supravieţuire şi libertate”, a transmis secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană arată că ”sprijinul nostru este neclintit”.

”Puteţi conta pe noi să vă fim alături atât cât este necesar. Sunt mândru de sprijinul pe care aliaţii NATO îl oferă Ucrainei. Miliarde de dolari reprezentând echipament militar modern, combustibil şi provizii medicale. Şi multe altele, precum asistenţă financiară şi umanitară. La Summit-ul NATO din iulie, Ucraina a făcut un pas important spre NATO. Când aliaţii vor cădea de acord că sunt îndeplinite condiţiile, Ucraina va adera la Alianţă. Aici este locul vostru!”, spune Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO spune că ”astăzi este o zi a mândriei pentru toţi ucrainenii, o sărbătoare a independenţei faţă de Uniunea Sovietică”.

”Aştept cu nerăbdare momentul când va fi o sărbătoare a victoriei voastre asupra agresiunii Rusiei şi o sărbătoare a libertăţii voastre permanente. De Ziua Independenţei, vă doresc putere şi succes în continuare! Slava Ukraini!”, spune Geoană în mesaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.