Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut, luni, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm. Cei doi oficiali au stabilit un proces de consultări cu frecvenţă lunară pentru a discuta teme de interes bilateral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE), ministrul Ramona Mănescu s-a înlâlnit, luni, cu Ambasadorul SUA, Hans Klemm.

”Cu această ocazie, ministrul român al Afacerilor Externe şi ambasadorul SUA au iniţiat un proces de consultări cu frecvenţă lunară, dedicat trecerii în revistă a întregului spectru de teme de interes bilateral. Ministrul Afacerilor Externe a reiterat angajamentul ferm pentru extinderea, în continuare, a colaborării dintre România şi SUA, inclusiv prin concretizarea potenţialului generat de semnarea recentă a Memorandumului de Înţelegere privind cooperarea în domeniul nuclear civil”, se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, Ministrul Mănescu a transmis interesul României pentru consolidarea dialogului cu SUA în toate temele relevante pentru securitatea regională, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării cu energie.

Părţile au subliniat efectul pozitiv al recentelor vizite la nivel înalt la Washington DC şi la New York pentru dinamizarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.