Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, s-a întâlnit cu Karien van Gennip, viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Sociale şi Ocupării din Regatul Ţărilor de Jos (Olanda), aceasta anunţând că au decis să semneze un Memorandul de colaborare care să prevadă ţinte clare şi acţiuni comune pe linie de ocupare a forţei de muncă şi de inspecţie a muncii. Una dintre aceste acţiuni este legată de informarea corectă a românilor care merg în Ţările de Jos cu privire la drepturile pe care le au şi vulnerabilităţi. În Regatul Ţărilor de Jos sunt în acest moment circa 60.000 de români rezidenţi. Aceştia lucrează în domenii de top (sănătate, IT), dar şi în construcţii şi agricultură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Muncii, discuţiile au vizat drepturile şi situaţia lucrătorilor români în Ţările de Jos, mobilitatea echitabilă a forţei de muncă, cooperarea în domeniul securităţii şi sănătăţii la locul de muncă, formarea profesională şi învăţarea pe tot parcursul vieţii, precum şi cooperarea între ministerele de resort şi instituţiile subordonate din cele două ţări.
 
”Am decis să semnăm un Memorandul de colaborare care să prevadă ţinte clare şi acţiuni comune pe linie de ocupare a forţei de muncă şi de inspecţie a muncii. Una dintre aceste acţiuni este legată de informarea corectă a românilor care merg în Ţările de Jos cu privire la drepturile pe care le au, la vulnerabilităţi şi oportunităţi. În domeniul ocupării vom avea echipe comune de lucru pentru a creşte vizibilitatea şi rolul EURES (European Employment Services - Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă)”, a transmis ministurl Muncii.
 
Simona Bucura Oprescu arată că îşi doreşte să implice în aceste acţiuni comune şi autorităţile locale.
 
”Pe de altă parte, un obiectiv important al mandatului meu este şi acela de a dezvolta economia socială în România şi de a sprijini întreprinderile de economie socială, iar din acest punct de vedere putem învăţa din bunele practici din Ţările de Jos. Îmi doresc să maximizăm potenţialul economiei sociale în România.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
 
Din delegaţia olandeză au mai făcut parte şi Tim Versnel, viceprimar al oraşului Rotterdam, şi Hinke Nauta, şef adjunct de misiune Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti.
 
În Regatul Ţărilor de Jos sunt în acest moment circa 60.000 de români rezidenţi. Aceştia lucrează în domenii de top (sănătate, IT), dar şi în construcţii şi agricultură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.