Marius Budăi, după adoptarea bugetului de stat pe 2023, că PSD a insistat şi a reuşit să crească consistent mai mult veniturile celor cu pensii mici pentru ca şi ei să facă faţă, pe cât posibil, creşterilor de preţuri. Este un buget menit să protejeze nivelul de trai al populaţiei vulnerabile, a mai spus ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Parlamentul României a adoptat bugetul pe anul 2023! Este un buget menit să protejeze nivelul de trai al populaţiei vulnerabile.
Prevede resurse consistente în acest sens; 130 de miliarde de lei pentru pensii, 28 de miliarde de lei pentru asistenţă socială, 2,1 miliarde pentru şomaj”, a spus Marius Budăi.
 
Ministrul Muncii afirmă că ”veniturile pensionarilor cresc diferenţiat, cu până la 45%, datorită majorării cu 12,5% a punctului de pensie şi acordării diferitelor tipuri de sprijin”. 
 
”PSD a insistat şi a reuşit să crească consistent mai mult veniturile celor cu pensii mici pentru ca şi ei să facă faţă, pe cât posibil, creşterilor de preţuri. Astfel, în 2023, 2,3 milioane de pensionari, care au pensii între 1000 şi 1500 de lei, vor avea creşteri ale veniturilor totale cuprinse între 34% şi 45%. 950 de mii de pensionari, cu pensii între 1500 şi 2000 de lei, vor avea venituri totale majorate între 22% şi 25%. 1 milion de pensionari, cu pensii de la 2000 la 3000 de lei, vor avea venituri totale mai mari cu 14-15%.  500 de mii de pensionari, cu pensii peste 3000 de lei, vor avea venituri totale mai mari cu 12,5%”, mai spune ministrul. 
 

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2023. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, în plen, că este pentru prima oară în România când bugetul este aprobat înainte de jumătatea lunii decembrie şi că este „un buget realist, echilibrat, care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei”. De asemenea, Legislativul a adoptat proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe anul viitor.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.