Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut vineri, o întrevedere cu Asistentul Secretarului General ONU pentru Europa, Asia Centrală şi Americi, Miroslav Jenča, în care a reafirmat sprijinul României pentru Formula de Pace propusă de către Preşedintele Ucrainei, ca unic cadru care poate conduce la o pace justă şi durabilă. În plus, Odobescu a mai subliniat că România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene, sprijin apreciat de către oficialul ONU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MInisterului de Externe, ”ministrul român de externe a reafirmat sprijinul pentru activităţile Departamentului pentru Afaceri Politice din cadrul Secretariatului ONU, precum şi angajamentul constant al României în sprijinul ONU, al ordinii internaţionale bazate pe reguli şi al multilateralismului eficient”.

”În perspectiva marcării a doi ani de la lansarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, oficialul român a evidenţiat imperativul sprijinului internaţional constant pentru Ucraina. A accentuat, de asemenea, nevoia unui sprijin solid şi continuu pentru Republica Moldova în vederea gestionării provocărilor hibride, în condiţiile în care Rusia recurge la acţiuni de destabilizare şi compromitere a parcursului european al acestei ţări”, arată MAE.

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a reafirmat sprijinul României pentru Formula de Pace propusă de către Preşedintele Ucrainei, ca unic cadru care poate conduce la o pace justă şi durabilă. A mai subliniat că România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene, sprijin apreciat de către oficialul ONU, se arată în comunicat.

”Programul Asistentului Secretarului General ONU Miroslav Jenča a mai cuprins consultări în cadrul Ministerului Afacerilor Externe cu secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice, Traian Hristea, şi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota. În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte de interes regional şi global, printre care războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia de securitate din zona Mării Negre, evoluţiile din zona Balcanilor de Vest, Europa de Est şi Republica Moldova”, arată MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.