Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a anunţat că Executivul va adopta un memorandum, săptămâna viitoare, în contextul campaniei electorale, pentru a crea un mecanism care să împiedice conţinutul deep fake să ajungă pe reţele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În momentul de faţă, împreună cu marile companii de tehnologie, împreună cu Biroul Electoral Central, împreună cu alte şapte instituţii din România, profilăm un hub electoral care va avea ca şi scop o legătură directă a autorităţilor din România cu marile companii care gestionează platforme de social-media şi de entertainment tocmai pentru a ne asigura că un astfel de conţinut deep fake ajunge foarte greu pe aceste platforme. Sunt nişte filtre tehnice foarte puternice care împiedică conţinutul deep fake să ajungă acolo. În situaţia în care ajunge, el trebuie obligatoriu marcat ca fiind un conţinut nereal, care este creat cu inteligenţa artificială generativă şi automat, în situaţia în care totuşi, din greşeală, trece de aceste filtre, să poată să existe un mecanism foarte rapid de eliminare a lui de pe platformele de socializare”, a precizat Bogdan Ivan, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

El a adăugat că vor fi aplicate amenzi „usturătoare” celor care încalcă regulile.

„Se vorbeşte inclusiv despre amenzi care pot să ducă, în cazul nerespectării grave a prevederilor regulamentului, până la 7% din cifra de afaceri a companiilor. Vorbim de amenzi usturătoare în situaţia în care se constată nereguli”, a mai spus ministrul Cercetării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.