Ministrul Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu a avut vineri o convorbire telefonică cu omologul turc Hakan Fidan. Cei doi oficiali au dfiscutat despre înfiinţarea unui Consiliu de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România-Turcia – platformă de dialog la nivel înalt, axată pe domenii strategice de interes comun, care ar urma să fie lansată în perioada următoare, a mai transmis MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu acest prilej, demnitarul român a reafirmat interesul României pentru consolidarea relaţiei bilaterale româno-turce, bazate pe dialog politic consistent şi o cooperare solidă într-o gamă largă de domenii sectoriale, reliefând importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Turcia, mai arată comunicatul de presă al MAE.

Subliniind premisele excelente ale colaborării, cei doi miniştri au discutat direcţiile de acţiune avute în vedere în perioada următoare pentru consolidarea dimensiunii strategice a cooperării, cu accent pe înfiinţarea unui Consiliu de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România-Turcia – platformă de dialog la nivel înalt, axată pe domenii strategice de interes comun, care ar urma să fie lansată în perioada următoare.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii privind evoluţiile de securitate din regiune, generate de războiul dus de Rusia din Ucraina, în perspectiva Summitului NATO de la Vilnius, mai indică sursa citată.

De asemenea, şefa diplomaţiei române a exprimat interes pentru continuarea dialogului pe subiecte de securitate în format trilateral România – Polonia – Turcia, această platformă fiind deosebit de utilă în actualul context de securitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.