Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu i-a înmânat, vineri, lui David Muniz, prim-colaborator şi fost însărcinat cu afaceri ad-interim al Ambasadei SUA lîn România, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Comandor, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, informează MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu ocazia ceremoniei de decorare, şeful diplomaţiei române a evidenţiat importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, subliniind rolul şi contribuţia importante aduse de diplomatul american la consolidarea cooperării bilaterale dintre cele două state, mai arată comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Ministrul Aurescu a arătat totodată că, într-un context regional dificil, marcat de războiul de agresiune declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, Ambasada SUA la Bucureşti a jucat un rol esenţial în eforturile comune ale României şi Statelor Unite de întărire a Flancului  Estic al NATO, inclusiv prin creşterea consistentă a prezenţei militare americane în România.

De asemenea, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a evidenţiat că, din perspectivă bilaterală, anii 2021-2022 au marcat realizarea unor vizite de nivel înalt la Bucureşti, creşterea semnificativă a comerţului României cu SUA, în anul 2022 fiind depăşit pragul de 5 miliarde USD, accelerarea eforturilor comune de implementare a proiectului construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi demersuri de implementare a proiectului Centralei nucleare cu reactoare modulare mici (SMR) de la Doiceşti, mai indică sursa citată.

În încheierea discursului, ministrul Bogdan Aurescu şi-a exprimat speranţa ca diplomatul american, care urmează să-şi încheie în perioada următoare misiunea în România, să îşi amintească ţara noastră prin prisma prieteniei şi valorilor care o leagă de SUA şi de întreaga comunitate transatlantică, conform sursei menţionate.

La ceremonia de decorare au participat şi adjunctul secretarului de stat al SUA pentru management şi resurse, Richard R. Verma, şi asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri poltico-militare, Jessica Lewis, aflaţi în vizită în România, precum şi ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, precum şi alţi reprezentanţi ai ambasadei SUA la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.