Ministrul Apărării Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu şi cei trei auroparlamentari care au rămas blocaţi la Bruxelles joi seară după ce aeronava Tarom care ar fi trebuit să îi aducă în ţară s-a defectat au ales să se întoarcă vineri, cu o altă aeronavă decât cea inţială. Ceilalţi pasageri, inclusiv secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea, au rămas să revină cu cursa suplimentară a Tarom, cu avionul care se defectase cu o zi în urmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeronava în care se află secretarul de stat, jurnalişti şi alţi pasageri este aeronava Craiova, care în luna iunie s-a intors pe aeroport la 10 minute de la decolare, din cauza unei defecţiuni.

De altfel, secretarul de stat Tita preciza joi seara că avionul face parte din primele aeronave Boeing 737. 

Imagini din interiorul avionului arată cum câţiva pasageri încearcă să remedieze o defecţiune la trapa nişei în care se află măştile de oxigen.

Aeronava Tarom Bruxelles-Bucureşti nu a putut decola, joi seară, pasagerii fiind ţinuţi în avion timp de aproximativ o oră şi jumătate, după care li s-a comunicat să coboare, pentru că avionul nu va putea pleca din cauza unei defecţiuni tehnice. Printre pasageri se aflau şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, mai mulţi europarlamentari şi primarul sectorului 5, Daniel Florea. Ulterior, cei aproximativ 120 de pasageri au fost anunţaţi că zborul a fost reprogramat pentru vineri, cu o oră estimată de decolare 10:45 (ora locală).

Tarom a anunţat că alte trei curse vor avea întârzieri totalizând peste trei ore ca urmare a reprogramării zborului Bruxelles-Bucureşti.

"Compania TAROM informează că astăzi, 10 noiembrie 2017, ca urmare a reprogramării cursei RO 374 Bruxelles –Bucureşti, următoarele zboruri vor avea întârzieri:  ROT 301/2 Bucureşti-Frankfurt-Bucureşti se estimează o întârziere de 45 de minute; ROT 225/6 Bucureşti-Praga-Bucureşti se estimează o întârziere de 1 h si 45 de minute;  ROT383/4 Bucureşti-Paris-Bucureşti se estimează o întârziere de 1 h", se arată într-o postare pe site-ul Tarom.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.