Preşedintele Consiliului European Charles Michel a declarat, chestionat cum vede şansele ca şeful statului Klaus Iohannis să obţină o funcţie de rang înalt la nivel european şi dacă îl vede ca potenţial succesor al său la şefia Consiliului, că este recunoscător lui Iohannis pentru rolul important pe care l-a avut în Consiliul European. Oficialul străin a adăugat că nu se poate pronunţa cu privire la candidatura preşedintelui României la şefia NATO, deoarece acolo „vor avea loc nişte alegeri şi liderii se vor pronunţa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând, vă spuneam că domnul Iohannis are deja un rol foarte important în Consiliul European. Ajută foarte mult la construirea de punţi între ţările membre şi îmi exprim, pe această cale, recunoştinţa pentru rolul pe care l-a jucat şi până acum în Consiliul European. Însă, iarăşi nesurprinzător, chestiunea NATO nu este una în care să mă pot pronunţa. Vor avea loc nişte alegeri şi liderii se vor pronunţa”, a afirmat Charles Michel, întrebat cum vede şansele lui Klaus Iohannis de a obţine o funcţie de înalt rang european şi dacă îl vede ca un potenţial succesor al lui la şefia Consiliului European, în conferinţa comună susţinută cu şeful statului român, miercuri la Palatul Cotroceni.

Şeful statului Klaus Iohannis a declarat, că nu intenţionează să îşi retragă candidatura pentru funcţie de secretar general al NATO şi nici să negocieze o altă funcţie la nivel european. El a mai precizat că a văzut că alţi oficiali străini au anunţat susţinerea pentru premierul olandez Mark Rutte, pentru această poziţie, însă consideră în continuare că şansele sale sunt rezonabil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.