Preşedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj comunităţii evreişti, prilejuit de celebrarea Pesah, în care afirmă că această sărbătoare, care comemorează eliberarea evreilor din robia egipteană, reînnoieşte sensul libertăţii în contemporaneitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, cu prilejul Cinei de Pesah, la Sinagoga Mare din Bucureşti.
 
„Comemorare a eliberării poporului evreu din robie, Pesah reînnoieşte sensul libertăţii în contemporaneitate. Pesah ne dă ocazia unei reflecţii asupra valorilor tradiţionale care continuă să reunească poporul evreu în jurul familiei şi Templului, identificându-l în simfonia civilizaţiilor”, se arată în mesaj.
 
Preşedintele Iohannis le urează evreilor din România ”Hag Pesah Sameah!”
 
”Prin cunoaşterea şi împărtăşirea tradiţiilor care duc mai departe spiritul unei civilizaţii milenare, bogate în semnificaţii pentru întreaga umanitate, sărbătoarea evreiască de Pesah oferă un prilej în plus de a cultiva dialogul, toleranţa”, se mai spune în mesajul preşedintelui.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.