Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, prin care spune că românii, oriunde s-ar afla ei, sunt parte integrată a poporului, iar legătura cu aceştia trebuie păstrată vie. El îndeamnă să nu uităm că fiecare român, când se află peste hotare, este un ambasador al României şi un vector de promovare a imaginii ţării în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, transmit salutul meu călduros tuturor românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării. Este o zi specială pentru fiecare român, oriunde s-ar afla. Românii de pretutindeni, fie ei aparţinând comunităţilor tradiţionale sau fie cei plecaţi de curând ori de zeci de ani, fie că trăiesc în directa vecinătate a României, sau la mii de kilometri de ţară, sunt parte integrantă a poporului român”, transmite Teodor Meleşcanu printr-un mesaj video.

Meleşcanu spune că este esenţial să păstrăm vie legătura cu românii, oriunde s-ar afla aceştia şi “să nu uităm că fiecare dintre noi, când ne aflăm peste hotare, suntem un ambasador al României, un vector de promovare a imaginii României în lume, şi suntem mândri de fiecare român care ne face cinste în lume”.

Ministrul de Externe afirmă că misiunea noastră este de a apăra drepturile şi interesele tuturor românilor, răspunzând astfel aşteptărilor acestora.

“Vă asigur că Ministerul Afacerilor Externe va continua să contribuie la promovarea cu prioritate a valorilor identitare româneşti în afara graniţelor şi să facă demersuri susţinute pentru a veni în sprijinul românilor de pretutindeni. La mulţi ani tuturor românilor de pretutindeni!”, încheie ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.