Senatorul USR PLUS Marius Bodea susţine că liderul PNL Ludovic Orban ”i-a mângâiat pe creştet pe cei doi penali liberali” din fruntea CJ şi a Primăriei, Costel Alexe şi Mihai Chirica, acuzându-l pe Orban că a abandonat principiile morale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a scris pe Facebook că preşedintele PNL Ludovic Orban, aflat în campanie electorală internă, a renunţat la principii şi i-a ”mângâiat pe creştet” weekendul trecut la Iaşi pe ”cei doi penali liberali” din fruntea CJ şi a Primăriei, Costel Alexe şi Mihai Chirica.

Bodea mai spune că acelaşi Orban a tolerat înaintea alegerilor locale de anul trecut ”importul pesedistului Chirica în filiala ieşeană a PNL şi transferul unui lot impresionant de primari PSD din mediul rural, precum şi de consilieri locali din municipiul Iaşi în PNL”.

”În 2016, după ce s-a început urmărirea penală pe numele său, Ludovic Orban renunţa la candidatura pentru Primăria Capitalei şi demisiona din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. La alegerile parlamentare din acelaşi an nu a mai candidat pentru un post de deputat şi a rămas timp de patru ani în afara legislativului. Totul în numele unui principiu moral. Pe care astăzi, la putere, l-a pierdut”, a mai spus senatorul USR PLUS, Matrius Bodea.

Şeful liberalilor Ludovic Orban a declarat sâmbătă la Iaşi că are în continuare încredere în colegii săi Costel Alexe şi Mihai Chirica, acuzaţi în mai multe dosare, dar că hotărârea dacă aceştia sunt sau nu vinovaţi o ia instanţa, existând până atunci prezumţia de nevinovăţie.

Orban a spus, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că atât Costel Alexe, cât şi Mihai Chirica au procedat corect, suspendându-se din funcţiile de preşedinţi la filiala judeţeană, respectiv organizaţia municipală a PNL Iaşi.

Primarul PNL al Iaşiului Mihai Chirica este vizat în mai multe dosare, una dintre anchetele procurorilor DNA referindu-se la modul în care s-a făcut un schimb de terenuri lângă cimitirul Eternitatea din municipiul Iaşi.

La Primăria Iaşi au avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un alt dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.