Ministerul de Interne, Marcel Vela, afirmă că este în continuare atent la ce se întâmplă în contextul alegerilor şi nu va tolera nicio abatere de la lege, întrucât procesul electoral nu s-a încheiat. ”Disperarea unor candidaţi că au pierdut nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale”, a transmis Vela, potrivit căruia este dovadă de respect faţă de cetăţeni ”să ştii să pierzi cu demnitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost şi rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri şi, credeţi-mă nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie. Chiar dacă alegătorii şi-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârşit. Vom rămâne vigilenţi la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel şi categoric voinţa românilor din 27 septembrie”, a scris Vela, marţi seară, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”disperarea unor candidaţi că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii, nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale”.

”Este o chestiune de respect faţă de alegători, să ştii să pierzi cu demnitate.
Sunt în politică de peste 30 de ani, am candidat, am pierdut sau am câştigat, dar am rezistat în toţi aceşti ani pentru că de fiecare dată am respectat decizia electoratului. Asta înseamnă democraţie, asta înseamnă normalitate! Ştiu că rezistenţa la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voinţa generaţiilor pe care noi le-am crescut. Respectaţi votul, respectaţi legea”, a mai scris Vela.

Acesta precizează că sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente si anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor.

”Sunt deja 3 persoane reţinute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale şi alte câteva sute de persoane cercetate. Îi asigur pe toţi românii că suntem hotărâţi ca, în toate situaţiile în care au fost semnalate încălcări ale legii, să facem lumină şi să aflăm adevărul”, a mai anunţat Vela. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.