Preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi de Ziua Europei, cu o serie de experţi români de la Bruxelles în domeniul afacerilor europene pentru a discuta despre cum poate fi crescut profilul european al ţării noastre, cât şi influenţa statului nostru în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„România trebuie să aibă un cuvânt greu de spus la nivel european. Astăzi, de Ziua Europei, m-am întâlnit la iniţiativa PES activists România cu un grup consistent de experţi români din ţară şi de la Bruxelles în domeniul afacerilor europene pentru a discuta despre cum putem creşte profilul european al României, creşte influenţa ţării noastre în Uniunea Europeană şi dezvolta expertiza europeană a României. Partidul Social Democrat se luptă pentru o Românie puternică, influentă şi respectată în Uniunea Europeană”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

La rândul său, eurodeputatul PSD Victor Negrescu, prezent la întâlnirea de marţi, a precizată că este timpul să fie dezvoltat un nou nou proiect european pentru România, la 16 ani de la aderarea ţării noastre la UE.

„La 16 ani de la aderarea la Uniunea Europeană este timpul să dezvoltăm un nou proiect european pentru România, prin care să consolidăm parcursul european al ţării noastre şi să devenim un actor influent în UE. În prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, împreună cu Partidul Social Democrat şi PES activists Romania, am dorit să marcăm astăzi Ziua Europei prin organizarea unei întâlniri cu experţi în domeniul afacerilor europene, din ţară şi din străinătate, chiar în sala Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, pentru a transmite un mesaj ferm şi clar că ne dorim să jucăm un rol determinant în tot ceea ce presupune procesul reprezentării ţării noastre la nivel european”, a scris Victor Negrescu, marţi pe Facebook.

El a adăugat că PSD, „formaţiunea politică care a contribuit decisiv la intrarea României în Uniunea Europeană şi singura care are o structură internă responsabilă de temele europene, doreşte să treacă peste festivismul afişat de alţii şi se preocupă, concret, de modul în care putem, cu profesionalism, să optimizăm abordarea temelor europene la nivel naţional şi să creştem astfel influenţa României în Uniunea Europeană”.

„Ţara noastră a beneficiat enorm de pe urma apartenenţei la Uniunea Europeană, dar ar fi putut obţine mai mult dacă am fi folosit în totalitate instrumentele şi oportunităţile care au fost la dispoziţia noastră. Nu mai putem rata nicio şansă, nu ne mai permitem să ne considerăm un nou stat membru şi trebuie să trecem într-o nouă etapă”, a concluzionat Negrescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.