Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat joi, în cadrul unui eveniment de lansare a ”Cartei Albe a IMM-urilor din România”, că nu crede că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exerciţiile financiare, iar acolo trebuie statul român şi guvernul să se aşeze la masă cu mediul privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că ”trebuie să avem simţul realităţii asupra capacităţii administrative a statului român de a atrage toţi banii europeni”. 

”Nu trebuie să ne facem bugete şi să spunem că vom atrage toate sumele pe investiţii publice ale statului, pentru că nu vom reuşi acest lucru. România încă nu are capacitatea dministrativă de a atrage toatre aceste sume. În prezent România ar trebui să atragă în jur de un miliard de euro pe lună. Ar trebui gândită acea porţiune pe care statul nu o poate atrage în marea infrastructură, indiferent de cât ar modifica legile de achizii şi ea trebuie redirecţionată către mediul privat”, a explicat Ciolacu.

El a continuat: ”Vă dau un singur exemplu, vorbim de investiţiile din domeniul sanitar. Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exerciţiile financiare”.

”Acolo trebuie statul român şi guvernul să se aşeze la masă cu mediul privat şi să dimensioneze ce sume pot fi atrase de către sistemul public de sănătate şi ce sume trebuie atrase către sistemul privat de sănătate”, a arătat Ciolacu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.