Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi la Berlin, că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente şi şi-a exprimat speranţa că împreună cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, „să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens şi în acest demers”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cunosc decizia Germaniei de a trimite 4.000 de soldaţi. Eu sper  cât de curând pe teritoriul României să avem militari permanenţi. Este evident că va fi un conflict de durată. Mai mult, cu toţii ne-am fi aşteptat poate să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar cu toţii ştim că nu se putea acest lucru. Datele care sunt publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operaţii în acest moment arată altfel”, a explicat Marcel Ciolacu,  într-o conferinţă de presă comună cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Liderul social-democraţilor a adăugat că ar trebui să existe trupe germane permanente pe teritoriul ţării noastre.

„Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente şi sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens şi în acest demers. ”, a mai precizat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.