Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, despre rămânerea UDMR în Executiv, că cu certitudine, dacă el va fi persoana desemnată ca prim-ministru o să aibă o întâlnire cu domnul Kelemen Hunor, după acea desemnare, împreună cu Nicolae Ciucă. Lăsaţi-ne să ne facem treaba, politica înseamnă şi negocieri a mai spus Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acordurile politice se fac pentru a face o majoritate, am dorit în acel moment şi dorim în continare o majoritate mai mare cu UDMR şi minorităţile”, a spus Ciolacu. 

”Eu nu pot să fac abstracţie în ceea ce priveşte în continuare Mnisterul Fondurilor şi ministerul Transporturilor, ştim foarte bine ce s-a găsit în cele două ministere înainte şi domnul Grindeanu a reuşit o performanţă. (..) Este normal să avem o abordare şi în ceea ce priveşte performanţa anumitor miniştri. Asta înseamnă politică şi nu îmi cereţi, eu îmi doresc ca Guvernul României să fie un guvern performant cu miniştri performanţi. Este normal să mă bat şi să îmi susţin viitorii şi actualii miniştri care au avut performanţă. Dacă vreţi să ne întoarcem şi să găsim întotdeauna un subiect de breaking news, să ne întoarcem cum se făceau guvernele într-o guvernare nu foarte îndepărtată de drepata, când miniştrii şi ministerele se trăgeau dintr-un fes, sau dintr-o căciulă, cum spunea atunci primul-ministru Orban, eu nu mă întorc la acel scenariu”, a spus Ciolacu. 

Liderul PSD a precizat că au avut discuţii în coaliţie. ”Lăsaţi-ne la nivel politic să ne facem treaba. Respectiv la nivel politic politica înseamnă şi negocieri”, a spus el. 

Marcel Ciolacu a precizat despre UDMR: ”În acest moment am intrat într-o altă logică constituţională. (..) Cu certitudine, dacă eu voi fi persoane desemnată ca prim-ministru o să am o întâlnire cu domnul Kelemen Hunor, după acea desemnare, împreună cu Nicolae Ciucă”. 

”Mai mult, ceea ce vă pot spune este că îmi doresc este ca UDMR să rămână la guvernare”, a completat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.