Ministrul Marcel Boloş a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre scandalul plagiatului ministrului de Interne, Lucian Bode, că la mijloc este o problemă personală a acestuia şi are decizia primă pe care o poate lua. Nu este o onoare pentru nimeni o astfel de situaţie, a spus Boloş, arătând că orice partid politic care se confruntă cu situaţii care ţin de deontologie şi corectitudine şi de moralitate e posibil să fie afectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La mijloc este o problemă personală a domnului ministru şi sigur că dumnealui are decizia primă pe care o poate lua. Contextul întregului demers şi a tuturor procedurilor care s-au derulat de la prima etapă, când comisia de etică a precizat că nu e cazul de plagiat şi ulterior revenind cu această decizie astăzi, nu cunosc detaliile şi modul în care au decurs lucrurile cu privire la acest verdict. În general, când se analizează trebuie văzut dacă există originalitate, vine pe o muncă de cercetare pe o perioadă lungă de timp”, a spus Marcel Boloş. 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a ţinut să arate că ”nu este o onoare pentru nimeni o astfel de situaţie” privind un posibil plagiat. 

Întrebat dacă PNL este afectat de acest scandal al plagiatului ministrului Lucian Bode, Marcel Boloş a spus: ”Orice partid politic care se confruntă cu situaţii care ţin de deontologie şi corectitudine şi de partea aceasta de moralitate e posibil să fie afectat. Normal, contează foarte mult ce fel de decizii ia partidul şi guvernul în ansamblul său (..) şi desigur oamenii pot să pună în cumpănă care sunt rezultatele guvernării, ce tip de comportament a avut partidul şi cum este apreciat în ochii electoratului şi în felul acesta se creează curentele de opinie”.

Boloş a mai afirmat că ”e foarte greu de spus într-o eroare de redactare a unei teze sau lipsa de orginalitate a ei”.

”Dacă are originalitate şi cântăresc mai mult aceste erori de normă deontologică, ca profesor universitar, vă spun, e greu de decis. (..) Originalitarea nu trebuie să lipsească într-o teză de doctorat pentru că bazele cercetării înseamnă originalitate, creativitate. Trebuie să pui pe masă mecanisme, modele şi să aduci pe masa ştiinţei procedee tehnice pe care să le validezi în practică”, a mai spus Marcel Boloş.

Ministrul a mai declarat că nu cunoaşte motivele pentru care Lucian Bode a acţionat în instanţă Universitatea. ”Sigur are argumente, nu o acţionezi să te afli în treabă”, a spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.