Mai multe asociaţii ale elevilor solicită premierului Florin Cîţu să propună revocarea din funcţie a lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, deoarece acesta nu a cerut fonduri pentru transportul gratuit elevilor la rectificarea bugetară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBC) au transmis, luni, printr-un comunicat de presă că de când transportul elevilor a devenit gratuit nu au fost acordate sume de la bugetul de stat.  
 
“Marţi, 3 august, Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a susţinut o conferinţă de presă în care a declarat faptul că a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea fondurilor pentru burse şi pentru Programul Masă Caldă. Totuşi, acesta nu a solicitat fonduri pentru transportul gratuit al elevilor, în ciuda existenţei unei obligaţii impuse de Legea Educaţiei în acest sens. Încă de când transportul elevilor a devenit gratuit, nu au fost acordate sume de la bugetul de stat, împlinindu-se, în teritoriu, 9 luni de ilegalitate. Astfel, drepturile elevilor au fost încălcate”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că în urma protestelor Asociaţiei Elevilor din Constanţa, prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat faptul că va acorda fonduri la rectificarea bugetară pentru transportul elevilor. 
 
“Promisiunea sa a rămas în vânt, transportul elevilor fiind în continuare neglijat. Mai mult, în urma unor solicitări transmise Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele Mihai Lupu a afirmat într-o adresă faptul că nu a dat transport gratuit din cauza lipsei fondurilor de la bugetul de stat. Astfel, problema se materializează la nivel judeţean prin încălcarea drepturilor elevilor!”, au mai transmis asociaţiile elevilor. 
 
Acestea consideră că transportul elevilor nu mai poate fi tratat ca un joc politic al autorităţilor şi solicită revocarea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 
 
“Având în vedere lipsa de responsabilitate arătată, prin nesolicitarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară, în ciuda existenţei unei necesităţi în acest sens, semnalată atât de reprezentanţii elevilor cât şi de către Consiliile Judeţene, considerăm necesară revocarea din funcţie a ministrului Sorin Cîmpeanu. Transportul elevilor nu mai poate fi tratat ca un joc politic al autorităţilor! Solicităm acordarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară şi propunerea spre revocare a Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu!”, se mai arată în comunicat.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.