Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a participat la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre, în cadrul căreia a accentuat deteriorarea situaţiei de securitate survenită din cauza războiului declanşat de Rusia asupra Ucrainei şi necesitatea consolidării prezenţei Aliate pe întregul Flanc Estic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a participat marţi la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre, desfăşurată la Bucureşti. Evenimentul a fost găzduit de Ambasada SUA şi Comandamentul SUA în Europa (EUCOM), şi a reunit înalţi oficiali ai SUA acreditaţi în statele din regiune”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, ”ministrul român al afacerilor externe a prezentat abordarea României faţă de această regiune, cu accent pe importanţa ei pentru securitatea spaţiului Euro-Atlantic şi prosperitatea Europei, cu accent pe interconectivitate şi comerţ”.

”Şefa diplomaţiei române a accentuat deteriorarea situaţiei de securitate survenită din cauza războiului declanşat de Rusia asupra Ucrainei şi necesitatea consolidării prezenţei Aliate pe întregul Flanc Estic. Totodată, a menţionat implicarea constantă şi continuă a României în susţinerea Ucrainei, inclusiv contribuţia la facilitatea tranzitului produselor agricole ucrainene către pieţe terţe”, se precizează în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.