Liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a trimis o „scrisoare avertisment”' premierului Nicolae Ciucă, un ultim demers prin care intenţionează să determine Executivul să organizeze alegeri locale în 57 de localităţi unde este vacantă funcţia de primar. Orban a avertizat că, dacă Guvernul va persista în această atitudine de a sfida legea, atunci va sesiza Parchetul de pe lângă ÎCCJ privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Le-am trimis o epistolă celor care se cred deasupra legii, adică membrilor guvernului. Le-am atras atenţia că refuzul Guvernului de a organiza alegeri reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei din România. I-am informat că, dacă nu adoptă hotărârea de guvern de organizare a alegerilor locale în cele 57 de localităţi în care este vacantă funcţia de primar, voi depune la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală contra membrilor guvernului pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale prevăzute de art. 297 şi, respectiv, de art.385 din Codul Penal”, a scris Ludovic Orban, vineri pe Facebook.
 
Ludovic Orban preciza, luni, că va face o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), dacă Guvernul nu va emite, în termen de 10 zile, hotărârea pentru organizarea alegerilor locale parţiale în cele 57 de localităţi unde nu sunt primari aleşi legitim, prin votul popular. El a adăugat că, prin acest refuz, Executivul comite abuz în serviciu şi împiedică exercitarea drepturilor electorale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.