Premierul Ludovic Orban a transmis, sâmbătă seară, un mesaj, la împlinirea a 15 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la UE şi a afirmat că apartenenţa la Uniunea Europeană a antrenat transformări ireversibile în România, societatea românească fiind repusă pe principiile libertăţii, democraţiei şi statului de drept. ”Criza sanitară actuală provocată de pandemie ne-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, necesitatea coeziunii, coordonării iniţiativelor şi solidarităţii”, a mai transmis premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“România împlineşte astăzi 15 ani de când revenirea sa în marea familie a democraţiilor europene a fost consfinţită, la 25 aprilie 2005, prin semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană, iar aderarea efectivă a urmat la 1 ianuarie 2007. A fost un moment de mare emoţie pentru toţi românii şi de speranţă într-un viitor al prosperităţii şi securităţii într-o societate democratică.

Aniversăm semnarea Tratatului de Aderare la UE cu aceeaşi încredere în alegerea pe care românii au făcut-o şi cu aceeaşi determinare de a ne menţine busola. După experienţa nedorită a totalitarismului, apartenenţa la Uniunea Europeană a antrenat transformări ireversibile în România, societatea românească fiind repusă pe principiile libertăţii, democraţiei şi statului de drept”, a transmis, sâmbătă seară, premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, România a dovedit în aceşti 15 ani că este ferm ataşată valorilor europene şi are încredere în viitorul proiectului european.

”Este şi viitorul tuturor cetăţenilor europeni, de aceea susţinem consolidarea Uniunii Europene, iar criza sanitară actuală provocată de pandemie ne-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, necesitatea coeziunii, coordonării iniţiativelor şi solidarităţii. Unitatea şi sprijinul reciproc, atât în plan sanitar, cât şi în plan economic şi social reprezintă pentru toate statele membre şi pentru întreaga Uniune o şansă dată vieţii şi viitorului tuturor cetăţenilor europeni. Împreună suntem România europeană”, a mai transmis premierul.

România a semnat, la 25 aprilie 2005, Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, ceea ce i-a permis să devină oficial stat membru al UE pe 1 ianuarie 2007.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.