Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că dacă OMV nu plăteşte această taxă de solidaritate, e vina exlusivă a Guvernului, nu are nicio vină Regulamentul European pentru că definirea categoriilor este făcută de Ministerul de Finanţe, care are toate datele: El a mai spus că cel mai afectat este Romgazul, care este o companie cheie şi este implicat în trei proiecte majore de creştere a producţiei de gaz natural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat că ”toate aceste condiţii privind stabilirea celor care trebuie să plătească suprataxa nu sunt înscrise în mod expres în Regulament, iar dacă vine PSD şi spune că aşa scrie, minte cu neruşinare”. 

”Dacă OMV nu plăteşte această taxă, e vina exlusivă a Guvernului, nu are nicio vină Regulamentul European pentru că definirea categoriilor este făcută de Ministerul de Finanţe, care are toate datele. Cel mai afectat este Romgazul, care este o companie cheie, este implicat în trei proiecte majore de creştere a producţiei de gaz natural, vitală pentru România”, a spus liderul Forţa Dreptei, amintind Neptun Deep, perimetrul din Buzău şi o cotă de participaţie la Petromidia, alături de Lukoil.

”În condiţiile astea, şi aşa l-ai supus la o suprataxare prin reglementările anterioare, pe gaz şi energie acum i-ai mai dat una în  cap, i-ai luat şi 99% din dividende.”, a mai comentat Orban. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.