Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, sâmbătă, la Iaşi, că raportul Inspecţiei Judiciare care arată că ”mii de judecători au fost ascultaţi, unii chiar ilegal, arată faptul că implicarea în justiţie, atât a DNA, cât şi a SRI a fost foarte mare. ”Aceste lucruri s-au făcut pentru şantaj”, a spus Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PSD a fost întrebat, sâmbătă, la Iaşi, ce părere are despre raportul Inspecţiei Judiciare care vorbeşte despre faptul că mai mult de două mii de magistraţi ar fi fost ascultaţi de DNA şi SRI.

”Eu nu am citit raportul; m-am uitat doar pe câteva informaţii. Foarte grav şi, din păcate, asta confirmă ceea ce şi noi şi o mare parte din presă spune de mult timp despre aceste abuzuri care ajunseseră regulă în România din partea DNA şi din partea SRI. Faptul că mii de judecători au fost ascultaţi, unii chiar ilegal, arată faptul că implicarea în justiţie, în instanţe, atât a DNA, cât şi a SRI a fost foarte mare. Nu putem să ne gândim decât că o mare parte dintre procese au fost viciate în urma acestor presiuni. Este clar că aceste lucruri s-au făcut pentru şantaj şi au ieşit la iveală de-a lungul anilor multe declaraţii în sensul ăsta”, a spus Dragnea.

Acesta a afirmat că întreg rapotul ar trebui să fie făcut public şi apoi trimis la Comisia Europeană şi la Parlamentul European ”ca şi cei de acolo să vadă încă o bucată de adevăr din ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.