Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susţine că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, ar trebui să-şi dea demisia, acuzând-o că este responsabilă de ”harababura” legată de începerea noului an şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E greu de imaginat aşa ceva. Se reiau cursurile, dar nimeni nu ştie exact ce se va întâmpla. Părinţii sunt derutaţi, copiii la fel, iar profesorii sunt speriaţi că se vor îmbolnăvi. Noul an şcolar se deschide într-o debandadă totală”, a precizat deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

Şeful tinerilor social-democraţi afirmă că Guvernul şi ministrul Anisie aveau tot timpul necesar pentru a pune la punct detaliile deschiderii noului an şcolar.

Potrivit lui Bogdan Cojocaru, cu ”diletanţi şi oameni preocupaţi doar de imaginea lor e complicat să asiguri un început de an şcolar în condiţii de siguranţă”.

”Toată vara ne-au spus că situaţia e sub control şi că va fi în regulă. Adică vor fi laptopuri, că se vor achiziţiona măşti, vor fi sisteme informatice destule. Minciună pe linie. Nu ştiau încă din luna mai sau din iunie că şcoala se va relua în septembrie? Ne-au tot asigurat că nu sunt probleme cu banii, că finanţarea pentru a trece cu bine pandemia în domeniul sanitar e asigurată inclusiv cu bani europeni sau de la Banca Mondială. Concluzia e una singură. Lipsă de organizare şi incompetenţă crasă”, a precizat liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

El consideră că ministrul Monica Anisie ar trebui fie să plece singură din funcţie, fie premierul să o demită de urgenţă.

”În loc să ne lase în pace, doamna Anisie ne râde în nas seară de seară, cu intervenţiile sale năucitoare la diverse emisiuni televizate. Deocamdată noi tragem semnale de alarmă şi spunem ceea ce vedem sau ceea ce ne transmit colegii noştri de partid, unii dintre ei fiind dascăli. Dar lucrurile vor fi şi mai evidente după ce se vor relua cursurile. Atunci vom înţelege cu adevărat haosul din domeniul educaţiei”, a mai afirmat şeful tinerilor social-democraţi, deputatul Bogdan Cojocaru.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că nu mai înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său, întrucât ”orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală”. ”Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii”, afirmă ministrul, care adăugă că aşteaptă propuneri de soluţii concrete de la cei care susţin că le au.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.