Preşedintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, consideră nepotrivită reacţia primarului Constantin Toma în conflictul iscat la Buzău între acesta şi preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, şi îi transmite edilului că o evaluare a activităţii şefului CJ nu este atributul său, ci al organizaţiei judeţene şi al celor care l-au votat. Ciolacu mai spune că va convoca că la sfârşitul acestei săptămâni va convoca Comitetul Executiv al PSD Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cunosc foarte bine situaţia de la Compania de Apă Buzău, însă nu cred că asemenea ameninţări în spaţiul public pot produce lucruri bune pentru buzoieni, ci dimpotrivă. Deciziile PSD Buzău se iau în interiorul partidului, în mod democratic. Iar o evaluare corectă a domnului Petre Emanoil Neagu, preşedinte al Consiliului Judeţean, trebuie făcută în interiorul organizaţiei judeţene, de către cei care l-au votat. De aceea, la sfârşitul acestei săptămâni voi convoca Comitetul Executiv al PSD Buzău, la care voi invita toţi primarii din judeţ şi vom avea o discuţie şi cu primarii care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, a declarat pentru News.ro liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

În altă ordine de idei, şeful PSD Buzău îi dă dreptate primarului Constantin Toma care nu este de acord cu o serie de măsuri pe care Compania de Apă Buzău încearcă să le pună în practică, însă îi recomandă acestuia să fie atent la respectarea legii şi îl exclude practic pe avocatul Lucian Sălcuţan, desemnat de Consiliul Local al municipiului Buzău, reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Primarul Toma are dreptate atunci când critică cele trei măsuri pe care Ionel Tescaru le propune: creşterea cu 25% a veniturilor conducerii companiei de apă, faptul că în contractul care include indicatorii de performanţă ai managerului societăţii nu există şi calitatea apei drept indicator (toţi buzoienii ştiu care este, de fapt, calitatea apei în oraş) şi o investiţie de trei milioane de euro într-un hotel ce urmează a fi transformat în sediu administrativ. Cu aceste trei propuneri nici eu nu aş fi de acord. Totodată, hotărârile în Adunarea Generală a Acţionarilor se iau numai respectând legea, iar persoanele care nu au dreptul de a participa încalcă legea. Din acest moment, domnul Sălcuţan a încetat orice colaborare cu PSD. Dacă are documente sau informaţii legate de existenţa unui «grup infracţional organizat», terminologie pe care dânsul o consideră a fi «la modă», îl rog să se adreseze organelor abilitate”, a declarat deputatul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, demisia din toate funcţiile publice: preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Buzău 2008”, şef al CJ şi preşedinte executiv al PSD Buzău. Toma este supărat că municipalitatea nu a reuşit să îşi impună schimbările dorite în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Companiei de Apă Buzău, societate responsabilă cu serviciile de apă şi canalizare în municipiul şi judeţul Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.