Liderul PSD Braşov Lucian Pătraşcu a solicitat USR să îl suspende din partid pe primarul Braşovului Allen Coliban, după apariţia unui nou dosar DNA împotriva acestuia. Social-democratul le aminteşte celor de la USR de campania „Fără penali în funcţii publice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PSD Braşov cere USR să îl suspende din partid pe primarul Braşovului, după apariţia unui nou dosar DNA împotriva sa! PSD Braşov solicită preşedintelui USR Cătălin Drulă să declanşeze procedura de suspendare din partid a colegului său Allen Coliban, după ce Tribunalul Braşov a admis cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale împotriva acestuia. DNA are deja în lucru mai multe dosare în care sunt cercetate faptele penale ale primarului Municipiului Braşov. Preşedintele Cătălin Drulă şi ceilalţi membri din conducerea USR trebuie să înceteze să mai facă scut în jurul penalilor din propriu partid, cum au făcut până acum în cazul primarilor Allen Coliban şi Clotilde Armand. Cerem conducerii USR să aplice urgent aceleaşi principii de integritate pe care le pretindeau cu vehemenţă altor partide politice”, a transmis Lucian Pătraşcu, potrivit unei postări de pagina de Facebook a PSD.
 
El a mai spus că „aşa cum USR cerea insistent altor politicieni vizaţi de anchetele DNA, primarul Municipiului Braşov Allen Coliban trebuie să renunţe de îndată la toate funcţiile publice până la pronunţarea instanţei de judecată, astfel încât problemele sale penale să nu afecteze imaginea instituţiei pe care o conduce”.
 
„Aceasta era esenţa campaniei USR «Fără penali în funcţii publice»: cei vizaţi de anchete penale trebuie să facă pasul în spate până când „îşi demonstrează nevinovăţia” în faţa instanţelor de judecată. Lipsa de reacţie de până acum a USR faţă de anchetele penale în care este implicat Allen Coliban reprezintă un act de sfidare faţă de procurorii DNA care au considerat, iar instanţa le-a confirmat, că există indicii temeinice care trebuie cercetate cu privire la posibilele fapte penale săvârşite de primarul municipiului Braşov”, a completat Pătraşcu.
 
Tribunalul Braşov a aprobat cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar în care apare numele primarului Braşolului Allen Coliban şi Adriana Miron, city-manager.
 
„Tribunalul Braşov - Secţia penală constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 5/II-2/2023 din data de din 1 martie 2023 emisă de procurorul-şef serviciu al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov şi, pe cale de consecinţă, confirmă redeschiderea urmăririi penale ce a făcut obiectul dosarului penal în care a fost emisă ordonanţa de clasare din data de 17.01.2023. Definitivă”, precizează instanţa, în soluţia publicată pe portal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.