Ministrul Apărării, vicepreşedintele PSD Mihai Fifor, a lansat joi seară un atac la adresa "dezertorilor" din PSD, spunând că decizia acestora de a se alătura "adversarilor politici" dovedeşte o lipsă crasă de onoare şi de respect atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi şi îi numeşte "trădători" care vor să împiedice cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare. De asemenea, Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) condamnă ferm decizia dezertorilor din PSD şi atrage atenţia că partidul rămâne unit pentru îndeplinirea programului de guvernare, a transmis, joi seară, liderul organizaţiei, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb. Ea mai spune că "trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD, dar se înşală amarnic!". Şi ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, are un mesaj pentru cei care au părăsit PSD pentru a se alătura adversarilor şi le transmite că este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, mesajul său fiind aproape identic cu al ministrului Mihai Fifor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fifor, despre "dezertorii" din partid: Aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica îndeplinirea programului de guvernare

Într-un comunicat de presă transmis de PSD, Mihai Fifor spune că speră că "aceşti oameni sunt conştienţi că trădătorii nu sunt niciodată iertaţi, nici măcar de cei pentru care trădează". 

”Cei care au părăsit PSD, în speranţa unui câştig politic efemer, trădează voturile cetăţenilor! Este o lipsă crasă de onoare şi de respect, atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi. Aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare. Sper că aceşti oameni sunt conştienţi că trădătorii nu sunt niciodată iertaţi, nici măcar de cei pentru care trădează. Odată ce au ales acest drum ruşinos, nu mai există cale de întoarcere. Mai devreme sau mai târziu, vor fi penalizaţi tocmai de cei care acum le promit încredere”, a transmis Mihai Fifor.

El subliniază că PSD a fost, este, şi va fi cel mai puternic partid din România: ”PSD este partidul care a realizat şi realizează cele mai importante lucruri pentru România şi pentru bunăstarea concetăţenilor noştri. Rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii”.

Mihai Fifor mai susţine că există presiuni enorme şi se alocă resurse uriaşe pentru dezbinarea PSD, prin orice mijloace, cu scopul de a împiedica partidul să ducă la capăt "aceste reforme vitale pentru societate şi democraţie”.

Rovana Plumb: Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înşală amarnic! Natalia Intotero: România se află pe drumul corect. Mergem până la capăt!

Rovana Plumb spune, într-un comunicat transmis joi seară de PSD, că "aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD".

"Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înşală amarnic! Gestul lor lipsit de onoare ne dă motive în plus să rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii! Aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD. În momentul în care îşi vor fi îndeplinit scopul, vor fi înlăturaţi!", subliniază Rovana Plumb, preşedinta OFSD.

OFSD mai atrage atenţia că "există presiuni enorme şi se alocă foarte multe resurse pentru dezbinarea prin orice mijloace a PSD, scopul fiind împiedicarea reformelor pentru societate şi democraţie".

Natalia Intotero: Suntem uniţi, nu cedăm, mergem până la capăt!

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, vicepreşedinte PSD, afirmă, într-un comunicat transmis tot de Biroul de presă al PSD, că decizia celor care au preferat să părăsească partidul pentru a se alătura celor care au atacat neîncetat formaţiunea este "un gest lipsit de onoare în primul rând faţă de cetăţenii României care au creditat într-o proporţie covârşitoare programul nostru de guvernare şi faţă de colegii de partid, cei care contribuie zi de zi, în diferitele domenii de activitate, să aplice programul de guvernare PSD-ALDE, cel mai ambiţios proiect politic din ultimele decenii".

"Prin acest program de guvernare PSD a realizat şi realizează lucruri esenţiale pentru România şi pentru bunăstarea cetăţenilor ţării noastre. Măsurile luate, rezultatele obţinute, cifrele economice şi progresul confirmat de instituţiile europene, arată că România se află pe drumul corect. Rezultatele incontestabile ale actualului Guvern şi performanţa economică plasează ţara noastră printre primele economii ale Uniunii Europene. Este evident că se fac presiuni enorme şi se alocă resurse uriaşe pentru dezbinarea, prin orice mijloace, a partidului nostru cu scopul de a ne împiedica să ducem la îndeplinire aceste reforme vitale pentru societate şi democraţie. PSD are capacitatea şi poate reconfirma că este partidul cel mai capabil să conducă România. Suntem uniţi! Nu cedăm! Mergem până la capăt!", arată Intotero, mesajul său fiind aproape identic cu mesajul transmis de ministrul Mihai Fifor.

Fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre şi deputatul Gabriela Podaşcă au anunţat, miercuri, că au demisionat din PSD şi s-au înscris în ProRomânia, partidul fondat de Victor Ponta. Dobre a spus că un singur om a confiscat Guvernul şi Parlamentul şi realizează legi în interes personal, arătând că nu are ce să reproşeze foştilor colegi din organizaţia de la Constanţa pe care i-a anunţat înainte de a face acest gest, fără a transmite acest lucru însă şi celor din conducerea naţională a partidului. Mircea Titus Dobre a fost ministru al Turismului în guvernele Grindeanu şi Tudose, el fiind totodată şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre "atitudine de şobolan" a doi foşti premieri ai partidului, el afirmând că majoritatea este stabilă şi că "nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani".

"Nu vor reuşi (n.r. - să ia oameni din PSD). Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură, dar eu vreau să punctez încă o dată - miza finală nu este guvernarea, sunt dispuşi să sacriice orice, inclusiv stabilitatea României, pentru ca acele legi să nu fie aprobate", a declarat Dragnea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.