Biroul Politic Naţional al PNL nu a validat, sâmbătă, lista cu propunerile de prefecţi şi subprefecţi, iar Ludovic Orban a evitat să dea un răspuns când se va finaliza acest demers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a fost întrebat, sâmbătă, când va fi finalizată ista cu ropunerile de prefecţi, avânt în vedere nemulţumirile din ţară, mai ales ale liderilor de la Cluj şi a afirmat: ”Evocaţi această situaţie de la Cluj ca şi cum ar fi perpetuă. Este unică. Este unică. (...) Am dat răspunsul apropo de obicţiile pe care le-a formulat că, în măsura în care este posibil, vom mai discuta asupra acestui subiect”.

Liderul PNL a reiterat ideea că orice prfect va trebui să acţiuneze în sprijinul Guvernului, indiferent de partidul din care va face parte.

”Orice prefect este obligat să acţioneze în cadru constituţional şi legal. De asemenea, prefectul este reprezentantul Guvernului în judeţ şi are obligaţia de a coordona  programul de guvernare, în numele Guvernului, în judeţul respectiv. Dacă un prefect nu acţionează în cadru constituţional şi legal şi nu aplică programul de guvernare, normal că nu va rămâne prefect. Este normal şi firesc. Pe de altă parte, orice prefect din orice formaţiune politică din coaliţie are aceeaşi obligaţie”, a mai declarat Orban.

PNL ar urma să numească 23 de prfecţi, însă Prefectura Cluj a revenit UDMR, ceea ce a creat nemulţumiri în rândul liderilor liberali din respectivul judeţ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.