Legea pensiilor a primit luni, un raport de admitere în comisie, cu amendamente admise din partea Puterii, de la PSD şi PNL. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a afirmat în cadrul dezbaterii că, având în vedere negocierile pe care le avem cu privire la PNRR, rugămintea ei este să joace în echipă şi nu pe contre şi să susţină proiectul. Legea intră la vot la ora 16.00 în plenul Camerei Deputaţilor, care va da votul decizional pe lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii AUR au venit în comisie cu pancarde cu mesajele: ”Românii egali în faţa legii”, ”Respect pentru părinţi”, ”Vrem mărire cu 60%. Cine dă mai mult?”, ”Apărăm bătrânii ţării”, Creşteţi pensiile! ”Femeia este o comoară”.

În cadrul dezbaterilor, amendamentele Opoziţiei nu au fost susţinute la vot, fiind adoptate doar cele ale PSD şi PNL.

Ne aflăm în faţa dumneavoastră cu un proiect de lege în procedură de urgenţă care vizează pensiile românilor din sistemul public de pensii. Această lege are ca obiectiv principal corectarea inechităţilor, adică un român care a ieşit la pensie pe legi diferite dar care a avut aceeaşi muncă şi aceeaşi contributivitate la asigurările sociale de stat, să aibă acelaşi cuantum al pensiilor”, a spus ministrul în comisie.

Simona Bucura Oprescu a mai afirmat că de asemenea îşi doresc să aducă într-o zonă de echitate şi femeile şi bărbaţii respectiv să corecteze inechităţile în ceea ce priveşte indemnizaţia minimă socială.

Ea a precizat că rugămintea pe care o adresează este ca, ”dincolo de culoarea politică pe care o au, să înţeleagă că este o lege esenţială pentru români şi în acelaşi timp o lege esenţială pentru România. ”Având în vedere negocierile pe care le avem cu privire la PNRR, rugămintea pe care o adresez este să jucăm în echipă şi nu pe contre, fiindcă echipa este pentru România”, a spus ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.