Consilierul USR PLUS Cezar Baciu, care a încălcat linia partidului şi a votat bugetul local, a fost ales luni viceprimar al municipiului, cu sprijinul PNL, în cealaltă funcţie de viceprimar fiind ales liberalul Daniel Juravle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PNL a introdus proiectul alegerii celor doi viceprimari ai Iaşiului pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Local după ce a reuşit să formeze o majoritate, alături de PMP şi de consilierul Cezar Baciu, ales în septembrie 2020 pe listele USR PLUS.

Cezar Baciu a votat proiectul de buget local în urmă cu o lună, încălcând linia stabilită de USR PLUS. El a contribuit atunci decisiv la trecerea proiectului.

În şedinţa de luni a consiliului au existat două propuneri pentru postul de viceprimar, Cezar Baciu şi Daniel Juravle, membru PNL, ambii fiind ulterior aleşi în aceste funcţii. Nu au votat reprezentanţii PSD şi USR PLUS.

Liderul de grup USR PLUS Ana Raluca Roşu a spus că Baciu nu mai reprezintă acest partid, în timp ce un alt consilier USR PLUS, George Pleşu, a afirmat că ”domnul Goe a fost premiat”.

Primarul Mihai Chirica a declarat că din acest moment raţiunea ar trebui să domine din ce în ce mai mult şi că este o necesitate capacitatea de a construi.

”De astăzi începe greul pentru cei doi viceprimari”, a mai afirmat primarul Mihai Chirica.

Proaspăt ales în postul de viceprimar, liberalul Daniel Juravle a spus că la opt luni de la alegerile locale nu se gândea că va apărea o majoritate stabilă în consiliu. Celălalt viceprimar ales Cezar Baciu a spus că funcţia obţinută este o greutate pe umerii săi şi că va lucra pentru ieşeni.

USR PLUS a declanşat procedurile de excludere a lui Cezar Baciu din partid, existând chiar o decizie în acest sens a conducerii USR PLUS. Întrucât Baciu a atacat decizia în instanţă, el rămâne membru USR PLUS până în momentul emiterii unei hotărâri definitive în Justiţie.

Dacă Baciu va fi votat viceprimar, el îşi va pierde automat funcţia în situaţia în care instanţa va da dreptate USR PLUS.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.