Preşedintele României, Klaus Iohannis, a dat asigurări, joi seară, că Republica Moldova va primi tot sprijinul de care are nevoie din partea României, pentru aderarea la Uniunea Europeană. Şeful statului a precizat că îşi doreşte să ajungem la ceea ce a descris în prima sa campanie electorală pentru funcţia de preşedinte, ca România şi Republica Moldova să fie împreună în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Klaus Iohannis a declarat că atât R. Moldova, cât şi Ucraina trebuie să lucreze intens la reforme.
 
”Este clar că şi Moldova, ca şi Ucraina, trebuie să se apuce forte rapid să lucreze la tot ce se găseşte în anexa de la analiza Comisiei. Sunt reforme, sunt reforme instituţionale, sunt legislaţii întregi care trebuie îmbunătăţite, deci de lucru este foarte mult. Din partea României, Moldova va primi absolut ajutorul de care are nevoie şi noi vom veni cu experienţa şi expertiza pe care am acumulat-o în aceşti ani şi cred că pentru Moldova acesta va fi un ajutor valoros”, a declarat Klaus Iohannis.
 
Întrebat dacă a fost nevoie să facă un dialog de convingere pentru a fi acceptate noi candidaturi de aderare la UE, Iohannis a precizat că astăzi nu a fost nevoie de convingere, însă în alte zile a fost nevoie de acest lucru.
 
”În ce priveşte Republica Moldova, Ucraina şi Georgia nu a fost nevoie de niciun fel de convingere, lumea a fost lămurită din capul locului, însă la noi, în Consiliu, întotdeauna apar discuţii suplimentare şi surprinzătoare, dar toată lumea a fost de acord din capul locului să aprobe propunerile Comisiei. Nu a fost astăzi nevoie de convingere. În alte zile, da”, a declarat Iohannis.
 
Întrebat, de asemenea, dacă aprobarea cererii de aderare a R. Moldova la UE este şi un succes al României, Klaus Iohannis a declarat că este un succes al tuturos.
 
”Cu sigurnaţă că este un succes al nostru, al tuturor, al Uniunii Europene, al Republicii Moldova într-o parte rezonabilă şi al României.  Trebuie să fim conştienţi, ne bucurăm de aces succes la care România a lucrat, deci ne-am implicat tot timpul pentru a promova înţelegerea şi iată, acum şi acordarea statutului. Acest lucru ne bucură foarte mult, însă să fim conştenţi, este primul pas într-o serie mai lungă de paşi şi eu îmi doresc tare mult ca într-un termen rezonabil să ajungem în faza în care se întâmplă ce am descris în prima mea campanie electorală  pentru preşedinţia României, ca România şi Moldova să fie împreună în UE”, a declarat Klaus Iohannis.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.