Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 3 martie 2022, la Palatul Cotroceni, pe Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în ţara noastră.Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României a reiterat susţinerea ţării noastre pentru eforturile globale conjugate, inclusiv cele coordonate de ONU, în sprijinul persoanelor refugiate ca urmare a invaziei ruse, apreciind totodată răspunsul adecvat şi rapid al comunităţii internaţionale la actuala situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat votul istoric din Adunarea Generală a ONU care condamnă în termeni fermi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, Preşedintele României a exprimat aprecierea sa pentru eforturile depuse de Înaltul Comisar şi echipa sa din ţara noastră, precum şi pentru colaborarea cu autorităţile române.

Preşedintele Klaus Iohannis a informat asupra situaţiei actuale, a pregătirii şi răspunsului ţării noastre la această criză, inclusiv asupra deciziei de a operaţionaliza în România un centru logistic - hub- pentru coordonarea asistenţei umanitare pentru Ucraina.

Din această perspectivă, Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că răspunsul României este realizat în strânsă coordonare cu Comisia Europeană, statele membre ale Uniunii Europene, alţi parteneri internaţionali, organizaţiile internaţionale (Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Crucea Roşie, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie), alături de organizaţiile non-guvernamentale şi de voluntari.

De asemenea, Preşedintele României a discutat şi modalităţile concrete de sprijinire a Republicii Moldova, confruntată cu un flux masiv de refugiaţi.

Înaltul Comisar Filippo Grandi a salutat reacţia rapidă a autorităţilor române şi eforturile depuse în direcţia gestionării situaţiei excepţionale a fluxurilor de refugiaţi, generate de invazia rusă în Ucraina.

Înaltul oficial al ONU a exprimat apreciere pentru modul în care România gestionează această situaţie dificilă, subliniind deschiderea de a continua cooperarea cu partea română pentru identificarea celor mai bune modalităţi de gestionare a crizei în funcţie de evoluţiile viitoare.

Totodată, Înaltul Comisar a precizat că se va implica în acordarea de sprijin Republicii Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.