Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o discuţie telefonică cu omologul său italian, Sergio Mattarella, un mesaj de solidaritate cu poporul italian. El a apreciat că pandemia COVID-19 reprezintă "o provocare la adresa întregii Uniuni Europene şi că, în aceste momente dificile, solidaritatea şi responsabilitatea statelor membre reprezintă cheia depăşirii ei". În semn de solidaritate cu poporul italian, Palatul Cotroceni va fi iluminat, joi seară, în culorile drapelului Italiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, fiind abordată criza epidemiologică generată de noul coronavirus.

"Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate poporului italian, atât de puternic afectat de pandemie, condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor afectaţi de acest virus. Preşedintele României a subliniat că ţara noastră este alături de autorităţile italiene în eforturile pe care le fac în această perioadă şi de întregul popor italian, greu încercat", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat de disponibilitatea deplină a României de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluţii şi măsuri pentru gestionarea acestei crize, precum şi pentru relansarea economică după rezolvarea crizei sanitare.

Totodată, el a subliniat că relaţia bilaterală dintre cele două state este excelentă, bazată pe un parteneriat strategic în vigoare de peste două decenii, şi că Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cea mai mare comunitate românească din afara graniţelor ţării, care îndură astăzi, alături de italieni, efectele acestei crize grave. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că numeroşi cetăţeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferinţele celor afectaţi.

De asemenea, preşedintele României a prezentat omologului său măsurile adoptate de autorităţile române pentru identificarea şi tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum şi pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.

"Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că pandemia COVID-19 reprezintă o provocare la adresa întregii Uniuni Europene şi că, în aceste momente dificile, solidaritatea şi responsabilitatea statelor membre reprezintă cheia depăşirii ei. De asemenea, Preşedintele României a exprimat încrederea că doar printr-un răspuns coordonat comun al statelor membre şi al instituţiilor europene se va reuşi protejarea sănătăţii cetăţenilor, asigurarea unui climat de securitate şi stabilitate, precum şi generarea forţei economice de care ţările Uniunii au nevoie pentru a depăşi acest moment foarte dificil", mai arată sursa citată.

Totodată, în semn de solidaritate cu Republica Italiană şi cu poporul italian, Administraţia Prezidenţială va ilumina Palatul Cotroceni, joi seară, de la ora 20:00, în culorile drapelului italian.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.