Vicepremierul Kelemen Hunor a arătat că este adeptul "statului minimal" în vremuri "normale", însă susţine ideea unui "stat puternic" în vreme de pandemie. "Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se opreşte acolo unde pentru ceilalţi provoacă suferinţă", a afirmat Kelemen Hunor. El a menţionat că, personal, ar merge "spre a introduce obligativitatea vaccinării prin lege".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"De foarte multe ori am discutat ce fel de stat vrem. În vremuri normale, eu sunt adeptul statului minimal. Când ai o pandemie, când ai o astfel de criză, atunci trebuie să ai un stat puternic, care intervine şi care spune «dom-le, până aici şi astea sunt regulile, astea trebuie respectate, fiindcă aici e vorba de sănătatea publică!». Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se opreşte acolo unde pentru ceilalţi provoacă suferinţă”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24. 
 
Întrebat dacă în opinia sa ar trebui introdusă vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale – medici, profesori, militari - Kelemen a exprimat punctul său de vedere personal şi nu pe cel al Guvernului: "Eu m-aş duce spre a introduce obligativitatea vaccinării prin lege, că de fapt altfel nici nu se poate, dar trebuie să ne gândim cum putem depăşi această fază, plus o campanie mediatică foarte bine gândită, nu cu politicieni, pro vaccinare".
 
Kelemen a susţinut că ar trebui să prezinte certificat verde nu doar cadrele medicale, ci inclusiv profesorii, personalul din administraţia publică, Armată şi MAI, "fiindcă statul îţi dă vaccinul pe gratis, ok, nu vrei vaccinul, atunci plăteşte-ţi tu!”.
 
El a afirmat că îi respectă pe medici şi pe asistenţi, dar consideră că medicii trebuie să respecte "ştiinţa pe care o servesc”. 
 
Vicepremierul a arătat că nu susţine ideea unui lockdown, pe motiv că "nu poţi să ţii societatea închisă permanent în case".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.