Kelemen Hunor a precizat, luni după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că a transmis şefului statului că există un program de guvernare, un acord politic şi că speră ca viitoarea coaliţiei de guvernare PNL-PSD-UDMR să reziste mai mult decât precedenta. Liderul Uniunii a adăugat că au fost discuţii despre reforme, cât şi despre reviziunea Constituţiei, însă nu s-a intrat în detalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am spus că avem un program de guvernare stabilit cu PNL, PSD şi minorităţi. Am spus că avem un acord politic. Cu toţii am căzut de acord să mergem pe această variantă de premier prin rotaţie: pentru următorul an şi jumătate să fie Nicolae Ciucă, apoi un premier PSD. Când ai o astfel de majoritate largă în Parlament, dincolo de problemele foarte de actualitate, trebuie să te gândeşti ce faci pe termen lung pentru România, ce reforme vrei să faci. Şi eu am spus că, din punctul nostru de vedere, suntem obligaţi să facem reforme mai consistente, inclusiv revizuirea Constituţiei în câteva puncte, dar nu am intrat în detalii, suntem obligaţi să avem proiecte de dezvoltare pe termen lung. Am spus că am speranţa că vom avea o guvernare stabilă. Sper că va fi o perioadă mai lungă şi nu ca anul trecut. UDMR păstrează trei portofolii”, a afirmat Kelemen Hunor, după participarea la consultările de luni de la Cotroceni cu şeful statului, alături de PNL şi PSD. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.