Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi, după discuţiile avute cu premierul desemnat Viorica Dăncilă, că i-a plăcut că aceasta a răspuns la toate întrebările, inclusiv la cele tehnice, legate de agricultură, puse de membrii formaţiunii, fără să se uite la preşedintele PSD, Liviu Dragnea. El a precizat că la întâlnirea cu Dragnea şi Dăncilă nu s-a discutat despre posibilitatea cooptării UDMR la guvernare, pentru că nu este cazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul UDMR a declarat, la finalul întâlnirii, că "tot ceea ce s-a vehiculat în presă despre Viorica Dăncilă nu s-a dovedit".

"Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la Liviu Dragnea. Tot ce s-a vehiculat în presă, că nu ştie, că nu ştiu cum, nu s-a dovedit. A răspuns inclusiv la chestiunile extrem de tehnice legate de agricultură şi despre cum vede ea după 2020 politica agricolă comună, pentru că sunt foarte multe lucruri care se vor schimba şi ea este şi vicepreşedinte în acest moment în Parlamentul European, în Comisia de agricultură. Au fost mai multe întrebări legate de acest domeniu şi ştia să răspundă, avea şi o viziune despre ce ar trebui să facă România ca în domeniul agriculturii, de exemplu, să păstrăm şi chiar să creştem nivelul alocaţiilor pentru fermieri”, a afirmat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

El a spus că nu i s-a părut că Viorica Dăncilă este un om care nu cunoaşte domeniul agriculturii sau care ar aştepta tot timpul un impuls de la altcinva.

Liderul UDMR a mai spus că nu s-a discutat despre posibilitatea cooptării Uniunii la guvernare, pentru că nu este cazul.

La rândul său, premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a afirmat, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii UDMR, că a prezentat programul de guvernare şi a răspuns tuturor întrebărilor, dar nu a vorbit cu aceştia despre posibilitatea ca membrii formaţiunii să aibă locuri în noul guvern.

"Cred că UDMR a vrut să vadă care este abordarea mea, cum vom lucra”, a subliniat Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus că întotdeauna a susţinut relaţiile bune cu minorităţile din ţară, inclusiv cu UDMR, iar anul Centenar este cel mai import pentru ca ele să rămână aşa.

"Am promovat şi promovez în continuare relaţii bune, relaţii aşezate, înţelepte cu minorităţile din România. Este anul Centenarului şi putem face cu toţii eforturi să nu ne divizăm. Este foarte uşor să dezbini o comunitate, este foarte uşor să produci scandal în ţară, dar ce poate rămâne în istorie este dacă putem realiza, avem o ţară în care putem trăi toţi în pace şi linişte”, a spus Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.