Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Cotroceni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că legea care interzice persoanelor condamnate penal să fie membri ai Guvernului trebuie respectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Daca vă referiţi la legea din 2001 referitoare la cine poate să facă parte din Guvern, sigur, ea trebuie respecată, nu poate fi pusă în paranteză nicio lege (...) Legea trebuie respectată, nu poate fi ocolită de nimeni”, a declarat preşedintele UDMR.

Kelemen a adăugat însă că sunt mai multe legi privitoare la protecţia minorităţilor care nu sunt respectate în România.

”Dar aşa ar trebui respectată şi legea învăţământului, care nu este respectată şi nimeni nu păţeşte nimic. Aşa ar trebui respectate şi celelalte legi care nu sunt respectate în România şi nimeni nu vorbeşte despre aceste aspecte, inclusiv legea privind folosirea limbii materne. Toate legile sunt obligatorii. Nu sunt unele mai facultative şi altele mai obligatorii”, a precizat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR ar susţine un Guvern PSD, liderul minorităţii maghiare a răspuns că nu a discutat acest lucru cu preşedintele Iohannis deoarece nu există încă o propunere oficială de prim-ministru. ”Nici Dragnea, nici altcineva nu a fost propus în mod oficial”, a adăugat liderul UDMR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.