Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că proiectul "Fără penali în funcţii publice" iniţiat de USR va fi votat în Senat "de aproape toată lumea", ceea ce va duce la un referendum de amendare a Constituţiei. El adaugă că, deşi au trecut trei sesiuni parlamentare din actualul mandat, "USR nu a cerut pe ordinea de zi a Senatului acest proiect", fiind de părere că USR aşteaptă un moment în care se poate folosi "n scop electoral" de acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu cred că în continuare noi trebuie să ne gândim la amendarea Constituţiei pentru că, vrând-nevrând, vom avea un referendum pentru a amenda Constituţia pentru că există în Senat proiectul de revizuire a Constituţiei lansat de USR încă din 2018-19 – Fără penali în funcţii publice. Şi dacă acest proiect va fi votat în Senat – şi va fi votat, că aproape toată lumea va susţine - în 60 de zile sau ceva de genul acesta trebuie să mergi la referendum. Deci acolo există un termen constituţional şi atunci va exista un referendum pentru amendarea Constituţiei. Şi dacă mergem cu acest proiect de revizuire a Constituţiei bănuiesc că oamenii vor susţine, fiindcă nu găseşti un om în România care să spună: eu vreau penali în funcţii publice”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Euronews România.
 
El consideră că este "uşor de convins şi de mobilizat” electoratul pentru un astfel de referendum. 
 
"Deci nu vom scăpa de un referendum pentru revizuirea Constituţiei. Întrebarea rămâne dacă mai vrem să mai introducem acolo ceva sau nu, dacă mai vrem să revizuim Constituţia în două-trei puncte importante sau mai puţin importante sau nu”, a spus Kelemen Hunor. 
 
El a ţinut să sublinieze că, după trei sesiuni parlamentare care au trecut din actualul mandat, "USR nu a cerut pe ordinea de zi a Senatului acest proiect”, fiind de părere că USR aşteaptă un moment în care se poate folosi "în scop electoral” de acest proiect. Kelemen a mai spus că orice alt partid poate cere punerea pe ordinea de zi a acestui proiect. 
 
"Ei, dacă au făcut, au şi obligaţia de a merge mai departe cu această iniţiativă, cei de la USR, nu pot abandona. Întrebarea este care va fi timingul: ori în 2022, 2023 sau la începutul lui 2024 când, fiind un an electoral, poţi să foloseşti o astfel de iniţiativă ca vehicul electoral. Vom vedea care va fi concluzia lor”, a arătat liderul UDMR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.