Jandarmeria Capitalei dezminte informaţiile conform cărora instituţia s-a opus cu privire la desfăşurarea unei activităţi de strângere de semnături şi amplasării unui cort în Piaţa Victoriei de către reprezentanţii partidului REPER.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În fapt, în data de 01 aprilie 2024, în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului Bucureşti, membrii comisiei i-au adus la cunoştinţă solicitantului că activitatea de strângere de semnături şi amplasarea unui cort în Piaţa Victoriei nu face obiectul prevederilor art. 1, alin 2) din Legea nr. 60 din 1991 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează că: «Adunările publice - mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, competiţii sportive, procesiuni şi altele asemenea, ce urmează să se desfăşoare în pieţe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber, se pot organiza numai după declararea prealabilă prevăzută de prezenta lege.» Astfel, activitatea solicitată nu poate fi considerată o adunare publică”, arată comunicatul de presă al Jandarmeriei Capitalei.

Totodată, sursa citată mai spune că reprezentanţilor partidului REPER le-a fost recomandat să se adreseze Administraţiei Străzilor Bucureşti, Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul PMB, Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Sectorului 1 şi Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul PMB.

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti au decis, luni, respingerea nefondată a cererii noastre pentru amplasarea unui punct de strângere de semnături în Piaţa Victoriei, practic acelaşi pe care l-am avut în week-end-ul trecut, în ciuda întrunirii tuturor condiţiilor legale şi a avizelor primite de la toate celelalte structuri din Comisia din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti de avizare a adunărilor publice, au acuzat reprezentanţii partidului REPER. Reprezentantul Jandarmeriei, aflat în contact telefonic permanent cu superiorii săi, a invocat - fără niciun temei legal - mai multe pretexte pentru a nu ne autoriza prezenţa în Piaţa Victoriei, mai spun aceştia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.