Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a fost prezent, marţi, în Comisia pentru afaceri externe a Camerei pentru a oferi explicate privind vizita sa recentă în Kenya, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis. Deputatul USR Iulian Bulai a precizat că ministrul PNL nu a reuşit să ofere o justificare serioasă pentru această vizită şi să răspundă în mod convingător întrebărilor care i-au fost adresate pe această temă. De asemenea, USR i-a solicitat lui Fechet explicaţii şi despre mplementarea sistemului Garanţie – Returnare (SGR) şi despre alte probleme grave de mediu care afectează România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin urmare, ministrul Mediului a fost prezent, marţi în Parlament, la solicitarea USR, şi pentru a da explicaţii despre implementarea sistemului Garanţie – Returnare (SGR) şi despre alte probleme grave de mediu care afectează România.

În acest context, deputatul Iulian Bulai l-a întrebat pe ministrul Mediului care a fost impactul vizitei pe care a efectuat-o recent în Kenya, care sunt priorităţile pe mediu ale preşedintelui Iohannis în turneul din Africa şi cum valorifică România această vizită, mai indică comunicatul de presă al USR.

„Preşedintele Iohannis se plimbă prin Africa, iar ministrul Mediului l-a însoţit într-o vizită total irelevantă pentru problemele de mediu din România. Avem probleme grave de mediu în ţară, România este îngropată în munţi de gunoaie şi am dubii serioase că un acord pe mediu cu Kenya ne poate ajuta să fim mai responsabili sau mai relevanţi din punctul de vedere al geopoliticii de mediu. Hakuna matata («Nu există probleme»/ «Totul este bine») nu este o expresie care să poată fi folosită cu credibilitate şi pentru marile teme de mediu din România. Aici au eşuat şi ministrul Mircea Fechet, şi PNL, şi PSD, şi preşedintele Iohannis”, a declarat Iulian Bulai, conform sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.