Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a transmis joi că politizarea şi propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze. La fel şi pe restul de subiecte anti-Ucraina care sunt împinse, în mod forţat, într-o poleială propagandistică, manipulatoare. Trebuie să ne opunem ferm încercărilor disperate ale unora de a alimenta acest război hibrid, a cărui componentă informaţională - de fake news şi propagandă rusească, a mai arătat reprezentantul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Trebuie să înţelegem cu toţii, la nivelul societăţii, al clasei politice şi al presei, că abordarea panicardă şi distorsionată a unor teme în spaţiul public în aceste zile e profund nocivă. Vedem speculate intoxicări pe subiecte care ştim bine că întotdeauna se rezolvă cu respectarea legii şi a procedurilor, cu dialog interinstituţional coerent şi cu atenţie la contextul geopolitic în care ne aflăm”, spune purtătorul de cuvânt al PNL. 
 
Potrivit lui Ionuţ Stroe, ”politizarea şi propaganda în cazul Bâstroe trebuie să înceteze”.
 
”La fel şi pe restul de subiecte anti-Ucraina care sunt împinse, în mod forţat, într-o poleială propagandistică, manipulatoare. Aşa cum spuneam şi ieri, acest nou zgomot al portavocilor Moscovei vine în contextul vizitei preşedintelui american şi al discuţiilor purtate cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu ceilalţi şefi de state din formatul B9 - în contextul lumii civilizate adică, al consolidării relaţiilor şi parteneriatelor strategice cu NATO şi UE”, afirmă Stroe.
 
”Trebuie să ne opunem ferm încercărilor disperate ale unora de a alimenta acest război hibrid, a cărui componentă informaţională - de fake news şi propagandă rusească - are singurul scop de a zdruncina principiile democraţiei, ale siguranţei românilor şi ale apartenenţei noastre la alianţele şi structurile care condamnă crimele împotriva umanităţii ale regimului Putin. Lumea civilizată luptă pentru dreptul la viaţă, iar locul nostru trebuie să rămână de această parte”, mai spune Ionuţ Stroe. 
 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, referindu-se la scandalul legat de Canalul Bâstroe, că ucrainenii trebuie să fie sprijiniţi în acest moment, nu certaţi, iar discuţia trebuie făcută cu date certe, referitoare la lucrările care au efectiv loc. Şeful statelor le-a recomandat politicienilor români să se ocupe de alte teme, până va fi clarificată situaţia de la Bâstroe.

”Nu mi se pare oportun pentru România. Aceste chestiuni care duc la o tensionare a relaţiilor bilaterale, atunci pot fi găsiţi şi la noi şi în Ucraina unii mulţumiţi şi unii nemulţumiţi, dar vă asigur că vor fi şi care se bucură în Moscova”, a adăugat Iohannis.

 

 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.