Ionuţ Stroe, purtărorul de cuvânt al PNL, a declarat luni că partidul său niciodată nu a promovat un proiect de lege care să asigure pensii speciale vreunei categorii de bugetari, ba din contra, alţii au făcut acest lucru şi că este absolut normal să reacţioneze când sunt indicaţi ca cei care am deţinut puterea şi nu au finalizat acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este chiar amuzant să îţi asumi paternitatea unor proiecte legislative care practices repetă. Ştiţi foarte bine, am avut numeroase initiative privind eliminarea regimului special al pensiilor parlamentarilor, PNL niciodată nu a promovat un proiect de lege care să asigure pensii speciale vreunei categorii de bugetari, ba din contra, alţii au făcut acest lucru. E absolut normal să reacţionăm când suntem indicaţi ca cei care am deţinut puterea şi nu am finalizat eliminarea acestor pensii când noi am încercat de trei ori eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi CCR le-a întors”, a spus Ionuţ Stroe în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

El a precizat că până la urmă, este bine că s-a făcut acest lucru şi există în coaliţie un numitor comun şi anume programul de guvernare.

”Eu cred că în felul ăsta, cu proiecte de genul celor pe care le-am promovat şi le vom promova în viitorul apropiat, putem să reclădim aş putea spune încredere în clasa politică şi în instituţiile din România. E foarte important să lucrăm împreună pentru că, cu siguranţă proiecte precum cel de astăzi nu vor putea fi promovate, apropos de relaţia cu PSD, chiar dacă există anumite lucruri inerente, suntem două partide diametral opuse pe scena politică, suntem două partide cu un istoric şi o rivalitate cunoscute, dar de data aceasta am căzut de acord că avem un program de guvernare care scrie modul în care lucrăm”, a mai afirmat Stroe.

Despre votul din Parlament pe eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Ionuţ Stroe a precizat că ”nu ştie cine şi-ar fi permis ca astăzi să voteze împotrivă sau să refuze un asemenea vot”. 

”La nivel declarativ, toate partidele politice aveau eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”,  mai spus Stroe, el arătând că s-a ţinut cont şi de observaţiile CCR şi asta a făcut să aibă această majoritate conjuncturală astăzi în Parlament. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.