Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că, dacă fostul şef al SRI, Eduard Hellvig, s-ar exprima în sensul revenirii în partid, cu siguranţă că ar fi bine primit. Despre deschierea listei PNL la europarlamentare de către acesta, Stroe a menţionat că nu l-a auzit vorbind despre această opţiune politică şi a precizat că probabil la începutul anului viitor se va finaliza lista candidaţilor la acest scrutin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se discută despre Eduard Hellvig de când a părăsit funcţia de director SRI, am lucrat ani de zile în PNL cu el şi cred că dacă el şi-ar dori asta, dacă şi-ar dori, dacă s-ar exprima în sensul revenirii în partid, cu siguranţă că ar fi bine primit, el este practic un om care a contribuit enorm în toată activitatea politică a PNL, dar cel mai bine ar fi dânsul să vorbească despre asta”, a spus Ionuţ Stroe, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre deschidere listei PNL la europarlamentare de către Eduard Hellvig.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai arătat că Hellvig are un CV care vorbeşte de la sine, apropo de activitatea politică, şi are o activitate profesională foarte apreciată în relaţie cu reforma funcţionării SRI- ului.

”Eu nu l-am auzit vorbind despre această opţiune politică sau cariera în acest domeniu, după ce a fost în funcţia de director SRI şi ce îşi doreşte dânsul mai departe fi corect să-l întrebăm şi pe dumnealui”, a spus Stroe. 

Liberalul a menţionat că deocamdată nu au discutat despre nominalizarea viitorilor europarlamentari. 

”Nu ne-am stabilit listele pentru aceste alegeri,  probabil că în viitorul apropiat vom ajunge şi la acest moment, încă este devreme. Până atunci normal să existe chiar o competiţie. Probabil că undeva la începutul anului, poate chiar luna martie, vom trage linie şi vom putea oferi această listă dar n-aş merge în zona speculaţiilor”, a spus Ionuţ Stroe.

Despre prezenţa pe lista la europarlamentare a primarului din Cluj, Emil Boc, Stroe a spus: ”Eu pe domnul Boc îl apreciez şi îl văd mai degrabă  să-şi continue reforma”. 

Primarul Clujului, Emil Boc, şi fostul director al SRI, Eduard Hellvig, sunt principalele nume luate în calcul de conducerea PNL pentru a deschide lista la europarlamentare, susţin surse liberale pentru News.ro. De asemenea, o variantă de lucru este aceea în care ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, să fie susţinută de PNL pentru un post de comisar european, dar aceasta depinde de negocierile de la Bruxelles pentru împărţirea funcţiilor în viitoarea Comisie Europeană.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.