Fostul preşedinte Ion Iliescu a transmis vineri un mesaj de felicitare cu ocazia zilei Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) şi a spus că, atât timp cât el a lucrat cu instituţia, aceasta s-a comportat “ireproşabil. Iliescu consideră că, în contextul modificării legilor securităţii maţionale, instituţia trebuie apreciată, fiind în slujba statului român, nu a “unui lider politic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 “Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră, într-un moment aniversar, cu prilejul zilei Serviciului de Protecţie şi Pază. Un Serviciu care are deja o tradiţie, şi a făcut, nu o dată, dovada capacităţii sale de a răspunde misiunilor care îi sunt încredinţate, atât în plan intern, cât şi în plan extern. SPP a evoluat, şi-a adaptat metodele şi mijloacele de pregătire a luptătorilor şi pe cele de operare la un mediu de securitate în schimbare, cu exigenţe sporite şi cu ameninţări mereu mai variate”, a scris Ion Iliescu pe blogul său.

Fostul şef al statului felicită Serviciul pentru faptul că s-a comportat ireproşabil în toţi aceşti ani, “îndeplinindu-şi sarcinile fixate prin lege cu profesionalism şi abnegaţie, indiferent de contextul politic sau social”.

“În ceea ce mă priveşte, după experienţa pe care o am în relaţia cu instituţia, apreciez în mod special faptul că ea s-a comportat ireproşabil în toţi aceşti ani, îndeplinindu-şi sarcinile fixate prin lege cu profesionalism şi abnegaţie, indiferent de contextul politic sau social. Activitatea Serviciului a fost apreciată şi de partenerii noştri, fie că este vorba de oaspeţi ai statului român, fie că este vorba de responsabili politici şi ai ONU din străinătate, care au beneficiat de protecţia SPP”, a mai scris Iliescu.

De asemenea, acesta spune că, în contextul în care se vor modifica legile securităţii naţionale, speră ca SPP să fie apreciat cum se cuvine, deoarece este în slijba statului, nu a “unui om politic”.

“Vreau să cred că, în contextul în care se impune discutarea legilor siguranţei naţionale, activitatea Serviciului va fi apreciată cum se cuvine, şi, prin noile prevederi, i se va oferi cadrul necesar valorificării experienţei pe care a acumulat-o în aceşti ani, prin munca angajaţilor săi. Serviciul de Protecţie şi Pază este în slujba statului român, nu în slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate. Activitatea sa nu trebuie, nu are de ce să fie legată de ciclurile electorale. SPP trebuie să-şi îndeplinească misiunile încredinţate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, organism colectiv de decizie, în care sunt reprezentaţi toţi cei care au responsabilităţi în domeniul siguranţei naţionale. Permiteţi-mi să vă adresez felicitări şi cele mai sincere urări de bine cu ocazia zilei Serviciului de Protecţie şi Pază”, a conchis el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.