Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski, că Rusia duce un război ilegal, injust şi perfid împotriva Ucrainei, un război care se desfăşoară în regiunea Mării Negre şi „cu atât mai mult avem tot interesul comun de a consolida securitatea în această zonă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ce priveşte Marea Neagră, România este aliat NATO şi ca atare, cu toate că ne aflăm la Marea Neagră, prin consolidarea Flancului Estic, România beneficiază de cele mai importante garanţii de securitate din toată istoria noastră. Dar este clar că Flancul Estic trebuie în continuare întărit.  Pentru asta este nevoie să avem atenţia noastră îndreptată spre Marea Neagră. Asta facem şi în cadrul NATO şi astăzi cu preşedintele Zelenski am vorbit despre cum putem să colaborăm mai bine în zona Mării Negre. Noi credem că este important ca Marea Neagră să rămână o mare deschisă. Să nu fie controlată de unii sau de alţii, ci toţi care avem ieşire la Marea Neagră să putem să folosim Marea Neagră, aşa cum este scris în tratatele internaţionale”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat marţi la Cotroceni în conferinţa de presă comună cu Volodimir Zelenski, cum consideră România securitatea din Marea Neagră, dacă este bună şi dacă nu, ce trebuie să facă România împrreună cu Ucraina. 

Şeful statului a mai preciaat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este unul ilegal, perfid şi injust şi se desfăşoară în zona Mării Negre, iar asta înseamnă că interesul România şi Ucrainei este cu atât mai mult să consolideze securitatea regiunii.

„Mai este de lucru şi, dacă îmi este permis, aşa cum am afirmat şi în alte formate, acest război dus de Rusia împotriva Ucrainei, un război ilegal, injust, perfid se desfăşoară în regiunea Mării Negre. Cu atât mai mult avem tot interesul comun de a consolida securitatea în această zonă”, a conchis preşedintele Iohannis. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.