Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru completarea unui articol din legea 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit expunerii de motive a actului normativ, scopul este ca terenurile din perimetrul Rezervaţiei, domeniu public de interes naţional, pe care sunt amplasate active deţinute de persoane fizice şi/sau juridice să poată fi închiriate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, prin încredinţare directă, către deţinătorii legali ai acestor active.

„În situaţii temeinic justificate, până la aprobarea de către Guvern a noului plan de management, dar nu mai mult de 6 luni, desfăşurarea tuturor activităţilor din rezervaţie este reglementată prin planul de acţiune provizoriu, elaborat de către Administraţia Rezervaţiei, cu implicarea Consiliului consultativ de administrare, cu avizul conform al Consiliului ştiinţific, aprobat prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale din domeniul mediului, apelor şi pădurilor”, conform legii promulgate de către şeful statului. 

Pe 25 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, acest proiect de lege.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.