Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni la ceremonia de decorare a Asociaţiei Code for Romania, că echipa s-a mobilizat exemplar,„ în timpul celor mai puternice crize pe care societatea noastră actuală le-a cunoscut, pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina” şi şi-a folosit „cunoştinţele şi abilităţile pentru a identifica în timp record soluţii inovatoare, care să sprijine autorităţile statului şi oamenii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă bucur că ne întâlnim astăzi pentru a recunoaşte în numele statului român, dar şi al meu personal, întreaga activitate desfăşurată în sprijinul a milioane de oameni, al autorităţilor publice şi al organizaţiilor neguvernamentale. Transmit aprecierea mea întregii comunităţii de voluntari pentru atingerea acestor performanţe remarcabile. Aţi pornit pe acest drum într-un format restrâns, cu mult curaj şi cu o viziune clară - aceea de a produce schimbări pozitive în societate prin intermediul tehnologiei. Dumneavoastră, echipa Code for Romania, sunteţi o veritabilă sursă de inspiraţie şi demonstraţi zi de zi cetăţenilor, şi mai ales tinerilor, că schimbarea porneşte de la fiecare dintre noi şi că modul în care ne implicăm reprezintă România de mâine”, a afirmat Klaus Iohannis, luni, la ceremonia de decorare a Asociaţiei Code for Romania.

Şeful statului a mai spus că „în timpul celor mai puternice crize pe care societatea noastră actuală le-a cunoscut, pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina, v-aţi mobilizat exemplar şi v-aţi folosit cunoştinţele şi abilităţile pentru a identifica în timp record soluţii inovatoare, care să sprijine autorităţile statului şi oamenii”.

„Este absolut remarcabil ceea ce aţi reuşit să clădiţi în toţi aceşti ani, iar ambiţia dumneavoastră face ca acest proiect să depăşească astăzi graniţele noastre. Aşezaţi România pe harta internaţională a inovaţiei prin tehnologie civică. Activitatea dumneavoastră oferă un imbold autorităţilor pentru accelerarea digitalizării întregului aparat administrativ. Fiecare linie de cod pe care o scrieţi reprezintă mai mult decât un simplu algoritm, este un pas în direcţia către normalitate şi progres. Am convingerea că acest moment reprezintă începutul unei noi etape importante pentru voi, dar şi pentru România, pentru că de aici pleacă prima organizaţie de această anvergură,  ţara noastră devenind astfel un centru global pentru tehnologie civică. Vă felicit şi vă doresc în continuare mult succes!”, a concluzionat preşedintele Iohannis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.